Wat kan de pedicure voor u doen?


Liep u al eens "op wolken"? Veel trouwe bezoekers van de pedicure kennen dit aangename gevoel van goed verzorgde voeten. De moderne pedicure is goed opgeleid. Ook de techniek heeft niet stil gestaan, zodat zij kunnen beschikken over de nieuwste apparatuur.

Heeft u last van voetklachten, of wilt u uw voeten gewoon lekker laten verwennen, dan kunt u een pedicure zoeken bij u in de buurt. Een professionele pedicure die aangesloten is bij een of meer van de brancheorganisaties zoals ProVoet, NVmV, en Stipezo kan u goed informeren over de mogelijkheden. De pedicure wordt via de branche-organisatie geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het vakgebied. pedicures kunnen uitsluitend lid worden van een branche-organisatie wanneer zij voldoen aan erkende opleidings- en exameneisen. Voor u een garantie dat uw pedicure voldoende opleiding heeft genoten om vakkundig te zijn. Veel pedicures beheersen één of meer specialisaties binnen hun vak. Indien nodig, kunnen zij u doorverwijzen voor behandeling naar een collega. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u specialistische zorg nodig heeft.

Een onmisbare specialisatie is die van de medisch pedicure. De medisch pedicure, en tevens de pedicure met Diabetische en Reumatische aantekening, kan naast de cosmetische voetverzorging, ook de diabetische-, reumatische- en overige risicovoet behandelen. Dit wordt veelal (gedeeltelijk) vergoed worden door uw zorgverzekeraar (afhankelijk van uw polis). Diabetici worden door een podotherapeut doorverwezen naar een medisch pedicure, en ontvangen voor de behandelingen een (gedeeltelijke) vergoeding.

Bent u op zoek naar een professionele pedicure bij u in de buurt? Vul rechtsboven in het zoekveld uw postcode in, en wie weet loopt u binnenkort ook ‘op wolken’!